Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Bakerse Cyste behandeling

Wat is een Bakerse Cyste? Een Bakerse Cyste is...

Wat is een Bakerse Cyste? 

 

Een bakerse cyste is een ophoping van vocht in de knieholte, waardoor de knie groter en dikker kan worden. Tijdens intensieve beweging zoals tijdens het sporten kan dit pijn veroorzaken. 

Wat is een Bakerse Cyste? 

 

Een Bakerse Cyste is... 


InhoudsopgaveBakerse Cyste - introductie

Een bakerse cyste is een ophoping van vocht in de knieholte. Hierdoor wordt de knie groter en dikker. Deze cyste kan pijn tijdens intensieve beweging veroorzaken, hierdoor kan de sportprestatie achteruit gaan. 

 

Een bakerse cyste kan bij iedereen voorkomen en is geen kwaadaardig verschijnsel. Het vormt daarom dus vrijwel nooit een gevaar, als de cyste niet scheurt. 

 


Oorzaken Bakerse Cyste

Een bakerse cyste ontstaat door het gewrichtskapesel dat te veel vloeistof aanmaakt. Dit teveel aan vloeistef lekt dan door het gewrichtskapsel waardoor de cyste ontstaat. Deze cyste, ophoping van vocht, steekt vaak uit aan de achterzijde tussen twee spieren. Serieuze problemen kunnen ontstaan wanneer een cyste scheurt, daarom is het belangrijk om er op tijd naar te laten kijken. Symptomen Bakerse Cyste

Vaak hebben mensen geen pijn of klachten, maar enkel een knie die wat dikker en groter is dan normaal. De knie kan hierdoor strak aanvoelen wanneer deze wordt bewogen. Dit komt omdat de knieholte bijna helemaal is gevuld met vocht wat de bewegingsvrijheid belemmerd. Tijdens sporten kunnen meer klachten opspelen. Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Fysiotherapie bij een Bakerse Cyste

Heb je zelf last van een Bakerse Cyste en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die dit behandelt? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 
Er zijn geen therapeuten gevonden die aan de zoekcriteria voldoen...TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login