Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Scheur in het labrum glenoïdale behandeling

Wat is een scheur in het labrum glenoïdale? Een scheur in het labrum glenoïdale is

Wat is een scheur in het labrum glenoÏdale? 

 

Een scheur in het labrum glenoïdale wil zeggen dat het labrum klem is komen te zitten tussen het kommetje van de schouder (glenoÏd) en het bovenarmbot. Hierdoor kan een scheur ontstaan.

Wat is een scheur in het labrum glenoÏdale? 

 

Een scheur in het labrum glenoïdale is ... 


InhoudsopgaveScheur in het labrum glenoïdale - introductie

Een gedeelte van het schouderblad dat de kom van de schouder vormt wordt het glenoÏd genoemd. Dit deel is erg ondiep en plat, het kommetje van het gelnoÏd wordt vergroot door het zogenoemde labrum, gemaakt van zacht materiaal: kraakbeen en bindweefsel. 

 

Dit materiaal kan klem komen te zitten tussen het glenoïd en de kop van het bovenarmbot. Hierdoor kan het labrumweefsel scheuren, hierdoor kan er een scherp pijnlijk gevoel optreden alsof de schouder uit de kom schiet of klem zit bij bepaalde bewegingen. Vaak ontstaat er hierna een kloppend gevoel in de schouder. 

 


Oorzaken scheur in het labrum glenoïdale

Het labrum kan ineens klem komen te zitten door een val, een klap tegen de schouder of een plotselingen ruk aan het gewricht. Daarnaast kan overbelasting een oorzaak zijn. Bij instabiliteit van de schouder kan het labrum ook beschadigd raken. Symptomen scheur in het labrum glenoïdale

Vaak treedt er pijn op bij bewegingen boven het hoofd, bijvoorbeeld het optillen van de arm geeft het gevoel dat de schouder klem zit. 's Nachts kan de pijn aanwezig zijn wanneer men op de schouder slaapt. Beweging wordt belemmerd en er kan krachtverlies optreden.Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Fysiotherapie bij scheur in het labrum glenoïdale

Heb je zelf last van een scheur in het labrum glenoïdale en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die dit behandelt? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 
Er zijn geen therapeuten gevonden die aan de zoekcriteria voldoen...TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login