Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Claudicatio intermittens behandeling

Wat is claudicatio intermittens? Claudicatio intermittens is

Wat is claudicatio intermittens? 

 

Claudicatio intermittens staat beter bekend als etalagebenen. Dit onstaat door een tekort aan zuurstoftoevoer naar de benen wat kan leiden tot klachten tijdens activiteiten zoals lopen en fietsen. De klachten nemen af tijdens rust. 

Wat is claudicatio intermittens? 

 

Claudicatio intermittens is ... 


InhoudsopgaveClaudicatio intermittens - introductie

Claudicatio intermittens is de medische benaming voor etalagebenen. Beenspieren hebben tijdens activiteiten zoals lopen meer zuurstof nodig dan tijdens rust. Zuurstof wordt door het lichaam gevoeld door de bloedvaten, slagaders. Wanneer slagaders vernauwd raken, door aderverkalking, kunnen er klachten optreden omdat er niet genoeg zuurstof aangevoerd kan worden. 

 

Wanneer er niet genoeg zuurstof aagevoerd kan worden ontstaan er pijnklachten tijdens het lopen, het zuurstofgehalte kan weer aangevuld worden tijdens rust dus de klachten zullen afnemen wanneer je stilstaat. 

 


Oorzaken claudicatio intermittens

De oorzaak voor claudicatio intermittens, of etalagebenen, is een vernauwing in de slagaders door adverkalking. Mensen met hart- en vaatziekten hebben een hoger risicofactor voor het krijgen van etalagebenen. Ook roken is een hoge risicofactor. 

 

Over het algemeen hebben mensen met een hoge bloeddruk, een te hoog cholesterolgehalte, overgewicht of suikerziekte grotere kans om last te krijgen van etalagebenen. Deze risicofactoren kunnen elkaar versterken, beweging is van groot belang om etalagebenen te voorkomen. 

 

In sommige gevallen zijn etalagebenen een familiekwaaltje en is het niet te voorkomen. Symptomen claudicatio intermittens

Bij claudicatio intermittens ontstaan de klachten tijdens een stukje lopen. Pijn, kramp en vermoeiheid komt opzetten in de benen, stilstaan helpt om de pijn te laten zakken. Vandaar de naam 'etalagebenen', omdat het lijkt of je constant even stilstaat om in een winkeletalage te kijken. 

 

Soms worden de klachten pas erger wanneer je sneller gaat lopen, fiets, traploopt of loopt op een moeilijkere ondergrond zoals op het strand. Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Fysiotherapie bij claudicatio intermittens

Heb je zelf last van claudicatio intermittens en ben je opzoek naar een fysiotherapeut die dit behandelt? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 


Fysiotherapeuten die hulp bieden bij claudicatio intermittens


TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login