Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Wat is flex chair?

Wat is flex chair? Flex chair is

Wat is flex chair? 

 

Een flex chair is een bijzondere kruk die in verbinding staat met een computer om op deze manier bewegingen te analyseren en inzicht te krijgen in verschillende klachten zoals rugklachten. 

Wat is flex chair?

 

Een flex chair is...


InhoudsopgaveFlex chair - introductie

Een flex chair is een bijzondere kruk met een zadelvormig zitoppervlak die alle kanten op kan bewegen. De zadelvormige kruk is met een sensor verbonden aan de computer, waardoor de gemaakte bewegingen meteen geanalyseerd kunnen worden met visuele feedback op de computer. Op deze manier kan de fysiotherapeut zien hoe de rug wordt gebruikt en welke bewegingen klachten veroorzaken.

 


Hoe werkt flex chair therapie?

Door een sensor in de kruk en de bewegelijkheid van de kruk kunnen alle bewegingen die de patiënt doet onmiddelijk worden geanalyseerd op de computer. Door verschillende oefeningen op de kruk uit te voeren kan zo ontdekt worden waar de klachten zitten en welke specifieke bewegingen klachten geven.Flex chair therapie kan ingezet worden bij

De flex chair wordt voornamelijk ingezet voor het meten en trainen van de rug en rugklachten. Het kan ook ingezet worden voor nek en RSI klachten. Voor veel ruiters is de flex chair een uitkomst om te trainen en klachten te voorkomen.

 

RSI >> Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Flex chair therapie

Heb je zelf lichamelijke klachten en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die flex chair therapie toepast? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 


Fysiotherapeuten met als begeleidingsvorm flex chair


TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login