Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Mortons neuralgie behandeling

Wat is mortons neuralgie? Mortons neuralgie is...

Wat is mortons neuralgie? 

 

Mortons neuralgie is een zenuwbeknelling in de voet, vaak in combinatie van andere voetaandoeningen. Dit geeft een stekende pijn voor in de voet en tintelingen in de tenen. 

Wat is mortons neuralgie? 

 

Mortons neuralgie is... 


InhoudsopgaveMortons Neuralgie - introductie

Mortons neuralgie is een zenuwbeknelling in de voet. Vaak raakt de zenuw bekneld tussen de kopjes van eht derde en vierde middenvoetsbeentje. In veel gevallen komt deze aandoening voor in combinatie met andere afwijkingen zoals een spreidvoet, holvoet en Hallux Valgus (kijk op de klachtenpagina voor deze aandoeningen). 

 


Oorzaken mortons neuralgie

Vaak komt mortons neuralgie voor in combinatie met andere voetaandoeningen. De beknelling kan ook ontstaan door het dragen van hoge hakken, door slechte doorbloeding of de lengte van de middenvoetsbeentjes.

 

Wanneer de middenvoetbeentjes even lang zijn kunnen ze tegen elkaar komen te liggen en als het middenvoetsbeentje van de grote teen korter is dan de rest kunen de andere tenen overbelast worden. Symptonen mortons neuralgie

De symptomen zijn hevig stekende pijn vooraan in de voet en in de tenen. Ook kunnen de tenen een tintelend gevoel geven. De pijn kan verergeren wanneer de voet wordt samengeknepen of wanneer de druk op de voet juist vermindert bij zitten of liggen. 

 

De aandoening komt het vaakst voor bij vrouwen tussen de 25 en 50 jaar, vaak is de oorzaak hiervan het schoeisel. Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Fysiotherapie bij mortons neuralgie

Heb je zelf last van mortons neuralgie en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die dit behandelt? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 
Er zijn geen therapeuten gevonden die aan de zoekcriteria voldoen...TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login