Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Skiduim behandeling

Wat is een skiduim? Een skiduim is

Wat is een skiduim? 

 

Een verrekking of scheuring van een bandje aan de binnenzijde van uw duim. Dit kan pijnklachten en zwelling veroorzaken. 

Wat is een skiduim? 

 

Een skiduim is ... 


InhoudsopgaveSkiduim - introductie

Door extreme overstrekking naar buiten of veelvulding herhaalde bewegingen van de duim naar buiten kan er een verreking of scheuring ontstaan van een bandje aan de binnenzijde van de duim. Dit wordt een skieduim genoemd omdat dit letsel veelvuldig voorkomt tijdens een val waarbij de skistok achter de duim blijft hangen. 

 


Oorzaken skiduim

De verrekking of scheuring treedt op wanneer de duim extreem naar buiten wordt gestrekt doordat de duim bijvoorbeeld ergens achter blijft hangen. Hiernaast kan het ook optreden wanneer er veelvuldig herhaalde bewegingen worden uitgevoerd waarbij de duim naar buiten toe beweegt. Symptomen skiduim

Een skiduim leidt tot een zwelling en pijnklachten. Ook zal er krachtsverlies optreden en wordt het lastiger om iets in de pincetgreep vast te pakken. Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Fysiotherapie bij een skiduim

Heb je zelf last van een skiduim en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die dit behandelt? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 
Er zijn geen therapeuten gevonden die aan de zoekcriteria voldoen...TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Login |