Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Slijmbeursontsteking behandeling

Wat is slijmbeursontsteking? Slijmbeursontsteking is

Wat is slijmbeursontsteking? 

 

Een slijmbeursontsteking kan ontstaan in gewrichten, die hierdoor opgezwollen en pijnlijk aanvoelen. Veel voorkomende plekken zijn schouder, knie, heup, elleboog en enkel. 

Wat is slijmbeursontsteking? 

 

Slijmbeursontsteking is ... 


InhoudsopgaveSlijmbeursontsteking - introductie

Een slijmbeursontsteking wordt ook wel een bursitis genoemd. Slijmbeurzen komen overal in het lichaam voor, de meest voorkomende plaatsen waar slijmbeurzen ontstoken raken zijn de schouder, knie, heup, elleboog en enkel. 

 

Slijmbeurzen zijn een soort kussentjes gevuld met vocht die zich bevinden tussen pezen en botten van een gewricht. Deze zorgen ervoor dat het gewricht zich soepel kan bewegen. De slijmbeurs zit dicht bij de aanhechting van de pees, daardoor wordt het vaak verward met een peesontsteking. De klachten van beide aandoeningen zijn vergelijkbaar.

 


Oorzaken slijmbeursontsteking

Vaak wordt een slijmbeursontsteking veroorzaakt door overbelasting. Wanneer pezen en botgewricht veel wrijving uitoefenen op de slijmbeurs kan het geïrriteerd en uiteindelijk ontstoken raken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij langdurig deze positie of beweging maken zoals lang op je knieën zitten of lang op je ellebogen leunen. Naast overbelasting kan een slijmbeursontsteking ook ontstaan door plotselinge druk door vallen of stoten. 

 

Bovenstaande gevallen worden acute slijmbeursontsteking genoemd. Er kan ook sprake zijn van chronische slijmbeursontsteking. Hierbij is langdurige en lichte overbelasting de oorzaak, wanneer een persoon bijvoorbeeld voor zijn of haar werk vaak eenzijdige druk uitoefend op de slijmbeurs in een gewricht. Symptomen slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking is duidelijke zichtbaar. De slijmbeurs is opgezwollen en voelt pijnlijk aan. Ook kan de plek warm aanvoelen en erg rood zijn. Ook beweging kan pijn veroorzaken aangezien de pees minder ruimte heeft voor beweging door de zwelling. Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Fysiotherapie bij slijmbeursontsteking

Heb je zelf last van slijmbeursontsteking en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die dit behandelt? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 
Er zijn geen therapeuten gevonden die aan de zoekcriteria voldoen...TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login