Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Halux valgus behandeling

Wat is hallux valgus? Hallux valgus is...

Wat is hallux valgus? 

 

Hallux valgus is een scheefstand van de grote teen en het middenvoetsbeen waardoor er een bobbel kan onstaan aan de zijkant van de voet aan het begin van de grote teen. 

Wat is hallux valgus? 

 

Hallux valgus is... 


InhoudsopgaveHallux valgus - introductie

Hallux valgus is een standafwijking van de grote teen. De richting van het middenvoetsbeen en de grote teen wijkt af, waardoor er een knobbel aan de zijkant van de voet onstaat bij het begin van de grote teen. Al leidt hallux valgus niet altijd tot veel pijnklachten het kan wel leiden tot bursitis, een slijmbeursontsteking. 

 

Burisitis >> 


Oorzaken hallux valgus

De oorzaak van hallux valgus is meestal het dragen van verkeerde schoenen in combinatie met aanleg voor deze aandoening. Daarnaast kan hallux valgus ontstaan bij de aandoening spreidvoet, het kan aageboren zijn of ontstaan bij het dragen van hoge hakken of schoenen die in een smalle punt lopen bij de tenen. Symptomen hallux valgus

De klachten hangen af van de ernst van de scheefstand van de teen. Wanneer de teen en het middenvoetsbeen erg scheef staan kan dit leiden tot pijnklachten en ongemak bij het dragen van schoeisel. Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen. 

 Fysiotherapie bij hallux valgus

Heb je zelf last van hallux valgus en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die dit behandelt? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 
Er zijn geen therapeuten gevonden die aan de zoekcriteria voldoen...TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login