Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Arthrose behandeling

Wat is arthrose? Arthrose is

Wat is arthrose? 

 

Arthrose is slijtage van het kraakbeen rondom gewrichten wat verschillende oorzaken kan hebben zoals verkeerde belasting of een blessure. Arthrose veroorzaakt pijnlijk en moeilijk te bewegen gewrichten. 

Wat is arthrose? 

 

Arthrose is ...


InhoudsopgaveArthrose - introductie

Arthrose is een beschadiging in het kraakbeen van één of meerdere gewrichten dat zichzelf onvoldoende herstelt. Kraakbeen bevind zich aan de uiteinden van botten, om de botten te beschermen. Wanneer kraakbeen beschadigd herstelt dit zich moeilijk, aangezien kraakbeen geen zenuwen, boedvaten en lymfe-afvoer bevat. 

 

Beschadigingen in kraakbeen kunnen ontstekingreacties veroorzaken die chronisch kunnen worden. Arthrose komt het meest voor in de gewrichten van de heupen, knieën, handen, nek, rug en de voeten. Vaak straalt de pijn verder uit. 

 

Het is bekend dat arthrose vaak optreedt tijdens het ouder worden. Ook overgewicht en te weinig bewegen zijn factoren die de kans op arthrose verhogen. 

 


Oorzaken arthrose

Arthrose kan ontstaan door verschillende omstandigheden. Arthrose is het gevolg van slijtage, et kan bijvoorbeeld onstaan door een vergroeiing, blessure, of te zware verkeerde belasting. 

 

Reuma en arthrose gaan vaak samen, maar deze aandoeningen moeten niet met elkaar verward worden. Reuma is niet het gevolg van slijtage, maar van een ontsteking. Wel kan een ontsteking leiden tot slijtage en daardoor Arthrose en andersom kan slijtage leiden tot ontsteking en daardoor reumatische klachten. De behandeling en de preventie van beiden aandoeningen zijn verschillend. Daarnaast uit arthrose zich, in tegenstelling tot reuma, vaak maar in één gewricht. Symptomen arthrose

Bij arthrose kunnen de gewrichten niet meer soepel bewegen, omdat het beschermende kraakbeen dun is geworden. Hierdoor onstaat pijn in het gewricht: 

 

  • pijnlijke en gevoelige gewrichten 
  • pijn en stijfheid door minder beweging 
  • opgezwollen gewrichten die moeilijk te bewegen zijn 
  • pijn en klachten verergeren langzaam
  • ochtenstijfheid 
  • knarsende gewrichten bij beweging 


Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Fysiotherapie bij arthrose

Heb je zelf last van arthrose en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die dit behandelt? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 


Fysiotherapeuten die hulp bieden bij arthrose


Alkmaar

algemeen/massage - Alkmaar - Wilja Westerhof
Alkmaar
(0 KM)
Wilja Westerhof | algemeen/massage | Alkmaar (0 KM)
Marco Polostraat 27, 1827 PR, Alkmaar

BIG geregistreerd Fysiotherapie algemeen, GEEN contracten met zorgverzekeraars. Vooral voor bewustwording van lijf en spanningsklachten die gevolgen hebben voor pijn in het lijf.

Naast fysiotherapie geef ik ook lichaamsgerichte therapie, haptotherapie en zwangerschapsbegeleiding aan.

Bekijk profiel

Arnhem

Fysiotherapie - Arnhem - Fysiotherapie Vitaal
Arnhem
(0 KM)
Fysiotherapie Vitaal | Fysiotherapie | Arnhem (0 KM)
Eusebiusplein 61, 6811 HG, Arnhem

Fysiotherapie Vitaal in Arnhem is specialist in dry needling, long fysiotherapie, schouder revalidatie enz. Bel: 06-10205862 of maak online een afspraak. Bij Fysiotherapie Vitaal doen wij niets liever dan jou zo snel mogelijk weer laten bewegen zoals jij dat wilt. Ons team staat voor je klaar.

Bekijk profiel

Heelsum

Algemeen, Bekken, Oedeem, Hand - Heelsum - FysioFitActief
Heelsum
(0 KM)
FysioFitActief | Algemeen, Bekken, Oedeem, Hand | Heelsum (0 KM)
B. Crumstraat, 20, 6866AC, Heelsum

Samen zorgen voor Gezond Bewegen is ons motto!

Bekijk profiel

Nijmegen

manueeltherapie, sportfysiotherapie, geriatrie fysiotherapie, Parkinsonnet, echografie, dry needling, shockwave therapie - Nijmegen - Fysiotherapie Fy-fit
Nijmegen
(0 KM)
Fysiotherapie Fy-fit | manueeltherapie, sportfysiotherapie, geriatrie fysiotherapie, Parkinsonnet, echografie, dry needling, shockwave therapie | Nijmegen (0 KM)
weezenhof 3022, 6536 ET, Nijmegen

Fy-Fit Fysiotherapie Nijmegen stelt uw hulpvraag centraal.

Fy-Fit Fysiotherapie Nijmegen stelt u als cliënt centraal tijdens de behandeling. Herstel, onderhoud of preventie, wij bieden altijd zorg op maat. Wij geven specialistische zorg door vooruitstrevend te zijn op het gebied van diagnostiek en behandeling (bijvoorbeeld: echografie en cursussen)
U kunt door uw huisarts of specialist naar ons verwezen worden, maar u kunt zich ook rechtstreeks bij ons aanmelden zonder verwijzing.

Bekijk profiel

Slootdorp

Algemeen Fysiotherapeut  - Slootdorp - Margreet Louwerse
Slootdorp
(0 KM)
Margreet Louwerse | Algemeen Fysiotherapeut | Slootdorp (0 KM)
Slootvaartweg 1, 1774 PC, Slootdorp

Fysio Fast Fit
Revalidatie
Trainingscentrum

Bekijk profiel

TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login