Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

CRPS-1 behandeling

Wat is CPRS-1? CPRS-1 is

Wat is CPRS-1? 

 

Bij CPRS-1 ervaren patiënten continue pijn in een ledemaat. Vaak is dit het gevolg van een ongeval waarbij een medische behandeling bij is komen kijken. 

Wat is CPRS-1? 

 

CPRS-1 is


InhoudsopgaveCRPS-1 - introductie

CPRS-1 is een vorm van het complex regionaal pijnsyndroom. omplex regionaal pijnsyndroom (CRPS) is een syndroom waarbij patiënten continue diffuse pijn voelen in een ledemaat. Deze pijn is vaak een brandend gevoel en treedt meestal op na een letsel of weinig beweging. Het pijnlijke gevoel, de spierwerking en de doorbloeding varieerd vaak. 

 

Het syndroom kan voorkomen bij alle leeftijden, maar komt vooral voor bij vrouwen. Ongeveer 75% meer vrouwen dan mannen hebben last van CRPS. Het treedt vaak op in pols, hand, onderarm, schouder, enkel of voet. Bij CPRS-1 is er geen aantoonbare zenuwschade dus treedt er bijvoorbeeld geen uitval op. Bij CPRS-2 is er wel aantoonbare zenuwschade en kan er wel uitval optreden. 

 


Oorzaken CPRS-1

Vaak is een trauma of ongeval de oorzaak van CRPS. Een ongeval inclusief medische behandeling zoals een operatie, maar zelf alleen een injectie kan de oorzaak zijn. Dit wordt dan posttraumatische dystrofie genoemd. Er is geen bewijs voor psychische oorzaken, maar mogelijk zijn immobilisatie, stress en depressie ook CRPS kunnen veroorzaken.

 

Er wordt gedacht dat CRPS te maken heeft met lokale onstekingen die het centrale zenuwstelsel veranderen. Symptomen CPRS-1

Patiënten met CRPS kunnen de volgende klachten hebben: 

 

  • continue pijn
  • gevoelsstoornissen 
  • temperatuurverandering 
  • zwelling 
  • zweten 
  • motorische stoornis (bijvoorbeeld spierzwakte, spasmen) 
  • haar- en nagelafwijkingen 


Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Fysiotherapie bij CPRS-1

Heb je zelf last van CPRS-1 en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die dit behandelt? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 


Fysiotherapeuten die hulp bieden bij crps 1


TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login