Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Raynaud's syndroom/fenomeen behandeling

Wat is Raynaud's syndroom? Raynaud's syndroom is

Wat is Raynaud's syndroom? 

 

Raynaud's syndroom is een aandoening waarbij de bloedsomloop in aanvallen niet goed werkt waardoor lichaamsdelen verdoofd en koud aanvoelen. Ook kunnen deze van kleur veranderen. 

Wat is Raynaud's syndroom? 

 

Raynaud's syndroom is ... 


InhoudsopgaveRaynaud's syndroom/fenomeen - introductie

Bij het raynaud's syndroom is de doorbloeding naar bepaalde lichaamsdelen (zoals vingers, tenen, oren, puntje van de neus) aanvalsgewijs niet goed waardoor deze lichaamsdelen verdoofd en koud aanvoelen. Er kan hierdoor ook kleurverandering optreden.

 

Syndroom van Raynaud kan zomaar optreden of als symptoom van een reumatische ziekten. 

 


Oorzaken Raynaud's syndroom/fenomeen

De oorzaak van het Raynaud's syndroom is niet precies duidelijk. De bloedvaten in de lichaamsdelen die getroffen worden door Raynaud's syndroom lijken overgevoelig te reageren op koude temperaturen en stress. Het lichaam vermindert de bloedtoevoer naar de ledematen om lde lichaamstemperatur op peil te houden, maar bij mensen met Raynaud's syndroom reageert het lichaam veel heftiger. 

 

Stress veroorzaakt ongeveer dezelfde reactie voor het lichaam als kou. Een overgevoeligheidsreactie zou dus door stress kunnen komen. Symptomen Raynaud's syndroom/fenomeen

Tijdens een aanval vernauwen de bloedvaten waardoor de bloedcirculatie afneemt. De lichaamsdelen worden hierdoor vaak eerst wit, daarna blauw en voelen daarna koud en verdoofd. Wanneer de bloedsdoorloop weer op gang komt kan dit een licht tintelend of gezwollen gevoel geven. Het komt het vaakst voor bij vingers en tenen. Aanvallen variëren van minder dan een minuut tot enkele uren. Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Fysiotherapie bij Raynaud's syndroom/fenomeen

Heb je zelf last van Raynaud's syndroom/fenomeen en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die dit behandelt? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 
Er zijn geen therapeuten gevonden die aan de zoekcriteria voldoen...TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login