Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Meniscusletsel behandeling

Wat is een meniscusletsel? Een meniscusletsel is...

Wat is een meniscusletsel? 

 

Een meniscusletsel, ook wel voetbalknie genoemd, is een scheur in de binnen- of buitenmeniscus van de knie. Vaak door een verdraaiing van de knie tijdens het sporten. 

Wat is een meniscusletsel? 

 

Een meniscusletsel is... 


InhoudsopgaveMeniscusletsel - introductie

Meniscusletsel, ook wel voetbalknie genoemd, is een scheur in de binnen- of de buitenmeniscus. Een scheur in de binnenmeniscus komt vijf keer zo vaak voor dan een scheur in de buitenmeniscus. Waarschijlijk omdat de binnenmeniscus minder mobiel is dan de buitenmeniscus. 

 

Een meniscusletsel treedt vaak op bij jong volwassenen, meestal tijdens het sporten. In Nederland gebeurt het veelal tijdens het voetballen, door het verkeerd bewegen/draaien van de knie. Een meniscusscheur kan in combinatie met een bandletsel optreden, vaak de voorste kruisband of de binnenband.

 


Oorzaken meniscusletsel

In de meeste gevallen wordt een voetbalknie veroorzaakt door een verdraaide knie. Een draailetsel kan gebeuren bij een gebogen knie terwijl het onderbeen het gewicht draagt. 

 

Daarnaast kan langzame slijtage en vermindering van de elasticiteit van de meniscus op oudere leeftijd ook de oorzaak zijn van een meniscusletsel, zonder de knie te verdraaien. Symptomen meniscusletsel

De patiënt voelt pijn aan de kant van de gescheurde meniscus, aan de binnen- of buitenkant van de knie. De pijn is meestal gedurende de hele dag aanwezig en kan verergeren door lopen op oneffen terrein. Wanneer een deel van de gescheurde meniscus los schiet en tussen het gewrichtsoppervlak van het bovenbeen en onderbeen klem komt te zitten kan de knie niet meer gestrekt zitten. De knie zit dan als het ware 'op slot'. Door de knie wat te draaien kan dit verschijnsel verdwijnen. 

 

Niet ieder draailetsel van de knie hoeft een meniscusletsel te zijn. Er kan ook sprake zijn van een verstuiking van de knie, dit kan lang aanhouden maar verdwijnt vaak binnen drie maanden. Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Fysiotherapie bij een meniscusletsel

Heb je zelf last van een meniscusletsel en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die dit behandelt? 

 

Zoek hieronder naar een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 


Fysiotherapeuten die hulp bieden bij meniscusletsel


TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login