Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Lokale arthritis in de schouder/arm behandeling

Wat is lokale arthritis in de schouder/arm? Lokale arthritis in de schouder/arm is

Wat is lokale arthritis in de schouder/arm? 

 

Lokale arthritis is een gewrichtsontsteking in de schouder, elleboog, pols of hand. Het gewricht kan pijnlijk, stijf, opgezwollen rood en warm zijn. 

Wat is lokale arthritis in de schouder/arm? 

 

Lokale arthritis in de schouder/arm is ... 


InhoudsopgaveLokale arthritis in de schouder/arm - introductie

Bij lokale arthritis is er een ontsteking aanwezig in het schouder-, elleboog-, of polsgewricht of in een één van de handgewrichten. Arthritis betekent ontsteking, wanneer het om lokale arthritis gaat is er een ontsteking in één gewricht. 

 

Bij arthritis verdikt het slijmvlieslaagje om het gewricht door extra vocht producering. Hierdoor kunnen er ook uitstulpingen ontstaan. Lokale arthritis valt onder CANS. 

 

CANS >>

 


Oorzaken lokale athritis

Lokale arthritis kan onstaan door een infectie, overbelasting, een ongeval, een punctie of een operatieve ingreep. Naast deze oorzaken zou het ook een teken kunnen zijn van een beginnende reumatische ziekte, waarbij in verloop van tijd meer klachten ontstaan in andere gewrichten. Symptomen lokale arthritis

Bij lokale arthritis is het gewricht pijnlijk, vooral bij bepaalde bewegingen. Vaak is het gewricht stijf, opgezwollen, rood en warm. In sommige gevallen kunnen patiënten last krijgen van koorts wanneer ze last hebben van arthritis. 

 

Sommige mensen hebben last van een zwelling op het gewricht waardoor zij hun beweging of houding aanpassen, bijvoorbeeld de elleboog licht gebogen houden. Dit wordt ook wel de 'stand van Bonnet' genoemd. Wanneer arthritis niet op tijd wordt behandeld kan het kraakbeen of bot beschadigd raken. Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Fysiotherapie bij lokale arthritis in schouder/arm

Heb je zelf last van lokale arthritis in de schouder/arm en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die dit behandelt? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt:


Fysiotherapeuten die hulp bieden bij lokale arthritis in de schouder arm


TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login