Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Dwarslaesie behandeling

Wat is een dwarslaesie? Een dwarslaesie is

Wat is een dwarslaesie? 

 

Een dwarsleasie is een onderbreking van de zenuwen in de ruggenwervel, vaak ter gevolgen van een ongeval. Dit kan leiden tot (gedeeltelijke) verlamming en functieverlies van lichaamsdelen. 

Wat is een dwarslaesie? 

 

Een dwarslaesie ...


InhoudsopgaveDwarslaesie - introductie

Bij een dwarsleasie is er een onderbreking van de zenuwen in de rug. Hierdoor raakt de patiënt in meer of mindere mate verlamd. Afhankelijk van de hoogte van de onderbreking in het ruggenmerg vallen er bepaaldel lichaamsfuncties uit. 

 

Een dwarsleasie wordt onderverdeeld in twee soorten: 

 

  • Complete dwarsleasie: hierbij zijn de zenuwen geheel onderbroken en is het gevoel op dat punt verdwenen. Deze vorm kan niet genezen. 
  • Incomplete dwarsleasie: hierbij zijn de zenuwen niet helemaal onderbroken of alleen beschadigd. Deze vorm kan genezen, maar er blijft een kans bestaan dat schade blijft of terugkomt. 

 


Oorzaken dwarslaesie

De meest voorkomende oorzaak van een dwarsleasie is een ongeluk. Bij een ongeluk kan de ruggenwervel verbrijzelen of breken en kunnen delen van de wervelkolomtegen het ruggenmerg aankomen. Dit kan ook gebeuren door schot- of steekwonden. 

 

Het ruggenmerg kan ook beschadigd worden door ziektes, waarbij er weefsel afsterft door bijvoorbeeld een onsteking, bloeding of gezwel. Symptomen dwarslaesie

Een dwarsleasie leidt tot verlamming of functieverlies van lichaamsdelen. De ernst en hoogte van de dwarsleasie bepaald of de verlamming alleen in de benen plaatsvindt of bijvoorbeeld ook in de armen. In zeer ernstige gevallen kan een dwarsleasie verlamming van de ademhalingsspieren veroorzaken. 

 

Wanneer er sprake is van een incomplete dwarsleasie is er kans op genezing. Wel zal de patiënt moeten revalideren. Hierbij kan een fysiotherapeut helpen. Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Fysiotherapie bij een dwarsleasie

Heb je zelf een incomplete dwarslaesie en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die kan helpen met revalideren? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 
Er zijn geen therapeuten gevonden die aan de zoekcriteria voldoen...TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login