Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Triggerfinger behandeling

Wat is een triggerfinger? Een triggerfinger is

Wat is een triggerfinger? 

 

Bij een triggerfinger is er een irritatie op getreden om de buigpees van een van de vingers, waardoor normaal buigen en strekken van de vinger wordt belemmerd. 

Wat is een triggerfinger? 

 

Een triggerfinger is ... 


InhoudsopgaveTriggerfinger - introductie

Bij een triggerfinger is er een irritatie opgetreden van de peesschede om de buigpees van een van de vingers. Dit leidt tot een zwelling en beperkt het normale buigen en strekken van de vinger. Andere benamingen voor een triggerfinger zijn: hokkende vinger, springvinger, snapping finger, tendovaginitis stenosans, stenoserende tenosynovitis en knipmesvinger. 

 


Oorzaken triggerfinger

De oorzaak van een triggerfinger is niet altijd even duidelijk. Het komt vaker voor bij patiënten met reume, jicht en suikerziekte. Verder onstaat het in somige gevallen na zware inspanning of abnormaal gebruik van de hand. Symptomen triggerfinger

Een triggerfinger veroorzaak pijn of een naar gevoel aan de vinger. Soms is er een zwelling zichtbaar of voelbaar op de vinger. Bij een triggerfinger kan de vinger ook 'op slot' gaan staan, waardoor hij in een gebogen stand blijft staan. U kunt hem alleen met behulp van uw andere hand weer helpen te strekken. Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Fysiotherapie bij een triggerfinger

Heb je zelf last van een triggerfinger en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die dit behandelt? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 
Er zijn geen therapeuten gevonden die aan de zoekcriteria voldoen...TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login