Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Spierpijn behandeling

Wat is spierpijn? Spierpijn is

Wat is spierpijn? 

 

Spierpijn komt bij iedereen voor en komt door het overbelasten van spieren. De pijn is een teken dat de spier rust nodig hebben om te herstellen. Helemaal niet meer bewegen kan echter de spieren stijf maken wat het herstel langer laat duren. 

Wat is spierpijn? 

 

Spierpijn is ... 


InhoudsopgaveSpierpijn - introductie

Spierpijn komt voor bij iedereen, de meest voorkomende plek zijn de nek en schouders. Vaak zijn spierpijnklachten na een paar dagen weer weg. Een klein deel kan echter chronisch worden, door het masseren van de spieren na inspanning kan de doorbloeding worden bevorderd om zo de spierpijn te verminderen. Het is belangrijk om de spieren te laten rusten, maar door ze helemaal niet te gebruiken kunnen ze juist stijf worden waardoor herstel nog langer duurt. 

 


Oorzaken spierpijn

De oorzaak van spierpijn is overbelasting. De pijn kan ontstaan door een kleine beschadiging of ontsteking in de spieren die van zelf weer weg gaat als de spier rust krijgt. Ook alleen stijfheid is een lichte vorm van spierpijn.Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Fysiotherapie bij spierpijn

Heb je zelf veel last van spierpijn en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die hierbij kan helpen? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 


TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login