Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Tapen enkel behandeling

Wat is enkelinstabiliteit? Enkelinstabiliteit

Wat is enkelinstabiliteit? 

 

Na het regelmatig verzwikken van de enkels kunnen de enkelbanden zijn opgerekt of gescheurd. Veel mensen hebben na een moeizame genezing nog last van instabiele enkels. Intapen van de enkels kan meer zekerheid geven. 

Wat is enkelinstabilitiet? 

 

Enkelinstabiliteit is ... 


InhoudsopgaveTapen enkel - introductie

Veel mensen en vooral mensen die sporten hebben last van enkelinstabiliteit, dit komt voor door het regelmatige omzwikken van de enkel waardoor de enkelbanden worden opgerekt of gescheurd zijn en de genezing moeizaam verloopt. 

 

Zo'n 30% van de mensen heeft een jaar na de enkelblessure nog last van instabiele enkels. Dit kan samen gaan met een zwelling en geeft geen zeker gevoel tijdens het sporten. Vaak voelen de enkels ook stijf aan. 

 


Intapen tijdens het sporten

Veel sporters die last hebben van instabiele enkels vinden het fijn om hun enkels in te tapen. Door de tape staan de enkels als het ware vast en kunnen deze bijna niet meer de verkeerde kant op bewegen. Dit kan angst om nog eens om te zwikken wegnemen. Voor advies over het gebruiken van tape kunt u terecht bij een fysiotherapeut. Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Fysiotherapie bij instabiliteit van de enkel

Heb je zelf last van instabiele enkels en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die dit behandelt? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 


Fysiotherapeuten die hulp bieden bij tapen enkel


TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login