Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Klapvoet behandeling

Wat is een klapvoet? Een klapvoet is...

Wat is een klapvoet? 

 

Bij een klapvoet kan men zijn of haar voet niet goed optillen waardoor deze op de grond 'klapt'. Vaak is dit het gevolg van een niet goed werkende zenuw. 

Wat is een klapvoet? 

 

Een klapvoet is... 


InhoudsopgaveKlapvoet - introductie

Bij een klapvoet kan de voorviet niet goed worden opgetild. Hierdoor ploft de voet vaak hoorbaar op de grond, vandaar de term 'klap' voet. Een klapvoet wordt ook wel voetheffersparese genoemd. Een klapvoet kan verschillende oorzaken hebben, maar vaak is het een gevolg van een minder goed functionerende zenuw. 

 


Oorzaken klapvoet

Een klapvoet kan verschillende oorzaken hebben. Vaak is een beknelling van het kuitbeenzenuw de oorzaak. Deze zenuw stuurt de voetheffers aan, dit kan deze zenuw minder goed doen wanneer deze bekneld zit. 

 

Daarnaast kan een hernia of een kanaalstenose de oorzaak zijn. Deze aandoeningen kunnen tegen de zenuw drukken, waardoor de voet minder goed opgeheven kan worden. Ook neurologische aandoeningen zoals CVA kunnen dit veroorzaken. Als laatst kan een scheuring van de pees van de voethefferspier zorgen voor een klapvoet. Symptonen klapvoet

Een klapvoet is het best te herkennen aan het op de grond 'klappen' met de voet tijdens het lopen. Je kunt hierdoor sneller struikelen of vallen. Ook is dit te zien aan de afschaafde neus van de schoen, omdat deze over de grond heen schaaft. 

 

Een klapvoet kan een tintelend of doof gevoel in de voet geven. Bij een ernstige vorm van klapvoet kan het zijn dat de patiënt zijn of haar knie extra hoog optild om te voorkomen dat de voet over de grond schaaft. Dit fenomeen wordt ook wel hanentred genoemd. Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Fysiotherapie bij een klapvoet

Heb je zelf last van een klapvoet en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die dit behandelt? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 
Er zijn geen therapeuten gevonden die aan de zoekcriteria voldoen...TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login