Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Bursitis heup behandeling

Wat is een bursitis heup? Een bursitis heup is

Wat is een bursitis heup

 

Een bursitis heup is een andere benaming voor een slijmbeursontsteking in de heup. Dit is een veel voorkomende hardloopblessure en kan leiden tot veel pijn en verminderde bewegingsvrijheid. 

Wat is een bursitis heup? 

 

Een bursitis heup is ... 


InhoudsopgaveBursitis heup - introductie

Een bursitis heup is een slijmbeursonsteking in de heup. Dit is een veel voorkomende blessure voor hardlopers. Een slijmbeursontsteking in de heup leidt tot pijn en soms tot een opgezwollen, rode, warm aanvoelende heup. 

 

Het heupgewricht is een kogelgewricht, een verbinding tussen het bekken en het dijbeen. De sljimbeurs is een soort kussentje tussen de pees en het bot om directe wrijving te voorkomen, een soort bescherming. Wanneer dit geïrriteerd raakt kan de slijmbeurs gaan ontsteken. In de heup zitten twee slijmbeursen: de bursa trochanterica en de bursa iliopsoas, de eerste soort zorgt doorgaans voor de meeste ontstekingen. 

 


Oorzaken bursitis heup

Vaak is de oorzaak van een slijmbeursontsteking overbelasting. In de heup komt dit vaak door langdurige inspanning waarbij constant druk uit wordt geoefend op de heupen. Hierbij kun je denken aan hardlopen of vaak dezelfde beweging maken door bijvoorbeeld je beroep. 

 

Daarnaast kan een val of ongeluk leiden tot een slijmbeursontsteking wanneer de heup een harde klap te verduren krijgt. Langdurig liggen op de heup, vooral bij een te hard of slecht matras, kan ook leiden tot een slijmbeursontsteking. Symptomen bursitis heup

Bij een slijmbeursontsteking in de heup voelen patiënten vaak pijn aan de zijkant van de heup die soms uitstraalt naar de buitenkant van het bovenbeen. Pijn wordt vooral gevoeld bij: 

 

  • lopen
  • traplopen 
  • liggen op de pijnlijke heup
  • liggen op de gezonde heup 
  • naar binnen leggen van het been aan de pijnlijke heup 

 

Deze pijn kan soms leiden tot beweginsbelemmering. In sommige gevallen zijn er ontstekingsverschijnselen zichtbaar. De heup ziet er rood, opgezwollen uit en voelt warm aan. Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Fysiotherapie bij een bursitis heup

Heb je zelf last van een bursitis heup en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die dit behandelt? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 


Fysiotherapeuten die hulp bieden bij bursitis heup


TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login