Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Cervicale hernia behandeling

Wat is cervicale hernia? Cervicale hernia is

Wat cervicale hernia? 

 

Een cervicale hernia is een andere benaming voor een nekhernia. Hierbij kunnen klachten zoals hoofdpijn, nekpijn en schouderpijn ontstaan. Sommige mensen lopen echter al langer rond met een nekhernia zonder klachten. 

Wat is cervicale hernia? 

 

Cervicale hernia is ... 


InhoudsopgaveCervicale hernia - introductie

Cervicale hernia is een andere benaming voor een nekhernia. Bij een nekhernia is er sprake van een uitpuilende tussenwervelschijf tussen twee nekwervels. Sommige mensen lopen al een lange tijd rond met een hernia zonder hier iets van te merken, een hernia geeft namelijk niet altijd klachten. 

 

Een cervicale hernia valt onder CANS, wat een verzamelnaam is voor klachten in armen, nek en schouders. 

 


Oorzaken cervicale hernia

Een cervicale hernia kan simpelweg optreden tijdens het ouder worden door slijtage van de tussenwervelschijven. Door slijtage veranderen de tussenwervelschijven en bestaat de kans dat ze gaan uitpuilen. Hernia's komen daarnaast in bepaalde families meer voor dan anderen, waarom is niet duidelijk. 

 

Naast slijtage kan cervicale hernia ook ontstaan door overbelasting, wanneer de schijven hierdoor beschadigd raken. Hernia's komen even vaak voor bij mensen die licht werk doen als mensen die zwar werk doen, een hernia die wel klachten geeft komt vaker voor bij jongere mensen tussen 25 en 50 jaar. 

 

Wanneer je vaak in dezelfde houding werkt die belastend is voor de nek, is de kans groter op het krijgen van een nekhernia. Bijvoorbeeld tandartsen, die vaak voorovergebogen zitten. Symptomen cervicale hernia

Er kunnen verschillende klachten ontstaan: 

 

  • hoofdpijn
  • pijn in nek- en schoudergebied die uitstraalt naar de arm 
  • huid kan prikkelend aanvoelen 
  • huid kan gevoelloos aanvoelen

 

In sommige gevallen is er sprake van krachtverlies in de arm of hand. In extreme gevallen kan er sprake zijn van uitvalverschijnselen zoals verlamming in bepaalde spieren. Wanneer dit gebeurt moet er meteen medische hulp worden ingeschakeld. Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Fysiotherapie bij cervicale hernia

Heb je zelf last van cervicale hernia en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die dit behandelt? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 


TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login