Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Posttraumatische dystrofie behandeling

Wat is posttraumatische dystrofie? Posttraumatische dystrofie is

Wat is posttraumatische dystrofie? 

 

Posttraumatische dystrofie (PD) kan optreden na een operatie of ongeval aan een ledemaat of gewricht. PD kan leiden tot functieverlies van spieren en weefsel, maar is in eerste instantie vooral pijnlijk.  

 

Wat is posttraumatische dystrofie? 

 

Posttraumatische dystrofie is ... 


InhoudsopgavePosttraumatische dystrofie - introductie

Posttraumatische dystrofie (PD) kan onstaan na een operatie of letsel an een van de ledematen of gewrichten. PD kan leiden tot pijn die uiteindelijk kan leiden tot ernstig functieverlies door dystrofie. Dystrofie betekent het zwakker worden van spieren en andere weefsel, maar wanneer het op tijd wordt behandeld kan het genezen zonder restverschijnselen. In enkele gevallen is PD chronisch. Vrouwen hebben 3 keer meer kans op PD dan mannen.

 


Oorzaken posttraumatische dystrofie

De oorzaak van PD is nog onduidelijk. Er wordt verwacht dat er bij PD sprake is van een stoornis in het regelmechanisme dat zorgt voor het genezingsproces na een verwonding. Een andere theorie is dat er een abnormale onstekingsreactie plaats vindt waarbij de weefsels onvoldoende zuurstof opnemen en er schadelijke stoffen ophopen in de weefsels. Symptomen posttraumatische dystrofie

PD uit zich in drie verschillende fases, de drie fases in het kort: 

 

  1. Ontstekingsverschijnselen: de plek is rood, opgezwollen en voelt warm aan. Soms hebben mensen last van overmatig lokaal zweten. De branderige pijn verergert met beweging. 
  2. De pijn wordt heviger, de zwelling kan zich uitspreiden en de huid voelt koud aan en ziet er bleek verschrompeld uit. Kan gepaard gaan met haaruitval, botontkalking, afbrekende nagels en klamme, glanzende huid. 
  3. In de laatste fase verdwijnt de pijn grotendeels of helemaal, de spieren van het gebied zijn verzwakt wat beweging moeilijker maakt. Er kan sprake zijn van gewrichtsverstijving. 


Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Fysiotherapie bij posttraumatische dystrofie

Heb je zelf last van posttraumatische dystrofie en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die dit behandelt? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 
Er zijn geen therapeuten gevonden die aan de zoekcriteria voldoen...TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login