Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Guyon kanaalsyndroom behandeling

Wat is guyon kanaalsyndroom? Guyon kanaalsyndroom is

Wat is guyon kanaalsyndroom? 

 

Guyon kanaalsyndroom onstaat door te veel druk op de pinkzijde van de pols waar een belangrijke zenuw doorheen loopt. Door de druk onstaat een pijnlijk doof gevoel, vaak gepaard met tintelingen in de vingers.

Wat is guyon kanaalsyndroom? 

 

Guyon kanaalsyndroom is... 


InhoudsopgaveGuyon kanaalsyndroom - introductie

Het kanaal van Guyon zit aan de binnenkant van de pols aan de kant van de pink. Door dit kanaal loopt een belangrijke zenuw, de nervus ulnaris. Wanneer deze zenuw in de knel komt door teveel druk of stoten kan er een doof gevoel ontstaan of tintelingen naar de ringvinger en pink. Dit gevoel wordt vooral 's nachts, maar ook overdag gevoeld. De pijn kan ook gevoeld worden in de hand en onderarm. 

 


Oorzaken guyon kanaalsyndroom

Het guyon kanaalsyndroom kan ontstaan door veel dezelfde handelingen uit te voeren die druk uitoefenen op de pinkzijde van de pols. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens bepaalde beroepen. Om dit te voorkomen is het verstandig regelmatig de werkhouding te veranderen of hulpmiddelen te gebruiken. 

 

Door constant dezelfde druk of stoten op het kanaal ontstaan de pijnklachten. Symptomen guyon kanaalsyndroom

Bij guyon kanaalsyndroom voel je een doof gevoel en vaak ook tintelingen in de ringvinger en pink. In sommige gevallen is het lastig om aan het werk te blijven, maar toch is het verstandig om te blijven bewegen en de houding aan te passen zodat de pols aan de pinkzijde niet overmatig belast wordt. Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Fysiotherapie bij guyon kanaalsyndroom

Heb je zelf last van guyon kanaalsyndroom en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die dit behandelt? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 
Er zijn geen therapeuten gevonden die aan de zoekcriteria voldoen...TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login