Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Verstuikte enkel behandeling

Wat is een verstuikte enkel? Een verstuikte enkel is...

Wat is een verstuikte enkel? 

 

Een verstuikte enkel wordt ook wel enkeldistorsie genoemd, hierdoor worden meestal de buitenste enkelbanden opgrekt of beschadigd. Ook kan deze volledig scheuren. 

Wat is een verstuikte enkel? 

 

Een verstuikte enkel is...


InhoudsopgaveVerstuikte enkel - introductie

Een versteukte enkel wordt ook wel enkel distorsie genoemd. Je enkel wordt beschermd en verstevigd door een gewrichtskapsle, pezen en je enkelbanden. Wanneer je je enkel verstuikt worden vaak de buitenste enkelbanden uitgerekt, hierdoor ontstaan er kleine scheurtjes of scheurt de enkelband volledig. Hierdoor kan de enkel dik en blauw worden. 

 


Oorzaken verstuikte enkel

De oorzaak van enkeldistorsie of verzwikking is het teveel naar buiten kiepen van de enkel. Door een verzwikking kiept de enkel naar buiten en worden de enkelbanden te ver uitgerekt. Hierdoor kan er beschadiging ontstaan. Vaak gebeurt dit tijdens het sporten door een verkeerde beweging. Symptomen verstuikte enkel

Bij een verzwikking voelt de enkel pijnlijk aan en kan deze opzwellen en blauw worden. Het kan zijn dat een enkelbandblessure chronisch wordt. In dit geval blijft de enkel pijnlijk en instabiel, waardoor het voelt alsof de enkel snel weer om kan zwikken. Dit kan op lange termijn leiden tot minder kracht in de enkel en verminderde coördinatie. Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Fysiotherapie bij een verstuikte enkel

Heb je zelf last van een verstuikte enkel en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die dit behandelt? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 


Fysiotherapeuten die hulp bieden bij verstuikte enkel


TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login