Fysiotherapiefysiotherapeuten.com
Het overzicht met fysiotherapeuten
Fysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in

Uitgebreid zoeken
Therapievorm
Klacht

Bursitis praepatellaris en infrapatellaris behandeling

Wat is bursitis praepatellaris en infrapatellaris? Bursitis praepatellaris en infrapatellaris is...

Wat is bursitis praepatellaris en infrapatellaris? 

 

Bursitis praepatellaris en infrapatellaris zijn twee vormen van slijmbeursontsteking voor de knieschijf en onder de knieschijf. Slijmbeursontsteking in de knie komt vaak voor bij mensen die door hun beroep of sport vaak druk uit oefenen op hun knieën door er bijvoorbeeld een lange tijd op de leunen of zitten. 

Wat is bursitis praepatellaris en infrapatellaris? 

 

Bursitis praepatellaris en infrapatellaris is... 


InhoudsopgaveBursitis praepatellaris en infrapatellaris - introductie

Bursitis praepatellaris en infrapatellaris zijn twee vormen van slijmbeursontsteking in de knie. Praepatellaris voor (prae) de knieschijf en infrapatellaris onder (infra) de knieschijf. Deze slijmbeurzen zorgen ervoor dat de botten, spieren en pezen soepel langs elkaar kunnen bewegen. De slijmbeurzen beschermen deze delen in principe van elkaar. 

 

Bursitis praepatellaris is de meeste voorkomende vorm bij mensen die veel op hun knieën zitten zoals stratenmakers en tapijtleggers. 

 


Oorzaken bursitis praepatellaris en infrapatellaris

Een slijmbeursontsteking in de knie kan veroorzaakt worden door overbelasting, teveel druk op de slijmbeurs. Dit komt veel voor bij mensen die veel op hun knieën zitten voor hun beroep (stratenmakers) of sport (judo). 

 

Daarnaast kan een slijmbeursontsteking plots ontstaan door een val of een infectie. Symptomen bursitis praepatellaris en infrapatellaris

Een slijmbeursontsteking in de knie kan leiden tot zwelling en roodheid. Daarnaast kan de plek warm en pijnlijk aanvoelen. De pijn kan leiden tot moeite met bewegen en daardoor lopen. 

 

Wanneer de zwelling na een aantal weken nog steeds aanwezig is of terug is gekomen kan er sprake zijn van een chronische slijmbeursontsteking. Wanneer de plek nog dikker en roder wordt en er koorts optreedt kan het zijn dat er een bacterie in de ontsteking terecht is gekomen. Lotgenoten

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en informatie delen met andere mensen die soortgelijke klachten hebben. Op ons lotgenotenforum kun je je hart luchten, informatie delen, en verhalen van lotgenoten lezen.

 Fysiotherapie bij bursitis praepatellaris en infrapatellaris

Heb je zelf last van bursitis praepatellaris of infrapatellaris en ben je op zoek naar een fysiotherapeut die dit behandelt? 

 

Zoek hieronder een fysiotherapeut bij jou in de buurt: 
Er zijn geen therapeuten gevonden die aan de zoekcriteria voldoen...TherapievormenKlachten


© Fysiotherapiefysiotherapeuten.com - Fysiotherapeuten in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Login